Tržaška cesta 82
Ljubljana
1000
Slovenia
galerija@stern-group.si
Facebook Instagram

Alfredo de la María

Alfredo de la María se je rodil leta 1945 v Montevideu v Urugvaju. Študiral je umetnost in vzporedno še arhitekturo na Bellas Artes School v Montevideu. Pri 18 letih je že bil ilustrator političnih in športnih dogodkov pri pomembnem časopisu v Montevideu.

Leta 1961 je imel svojo prvo razstavo na temo jahalnih konj v Punta del Este City. Njegove študije o polu so v Urugvaju legendarne. Leta 1966 je šel v Pariz, kjer je našel navdih pri umetnikih, kot sta Claude Monet in Joaquin Sorolla, ter med drugim avtorji, predvsem slikarji impresionizma in zgodovinskega realizma. Po treh letih se je vrnil za kratek čas v Montevideo, nato je odšel v Argentino, kjer je postal glavni ilustrator za naslovno stran največjega časopisa v Buenos Airesu. Tu je odkril svet avtomobilske umetnost. Leta 1989 je imel svojo prvo razstavo v Buenos Aires Classic Cars Club. Hitro je postal znan v svetu po svojem velikem talentu in mojstrstvu slikanja olj.

Uspešno združuje prizore dramatičnega realizma, gibanja, dirkanja s hitrostjo prenosa, zgodovinske natančnosti in čustev z drugimi učinki, ki so prisotni na čudoviti nastavitvi kombinacije realizma in živahnih podrobnostih impresionizma. Mnogi ga zaradi umetniškega vzdušja štejejo za najboljšega slikarja avtomobilov na svetu.

Njegova dela so bila razstavljena na vseh najpomembnejših avtomobilskih razstavah, kot so Pebble Beach v Kaliforniji, Retromobile v Parizu, Technoclassica v Essenu in Autoclasica v San Isidrou v Buenos Airesu…

V svetu umetnosti je ustvaril čudovita dela in pritegnil številne zbiratelje avtomobilskih, zgodovinskih, konjeniških podob in prizorov letalstva in pomorstva z vsega sveta.

Dela avtorja

Nazaj

Z odprtjem Galerije Štern, smo postavili Ljubljano ob bok najpomembnejšim evropskim mestom.

Beri več