Tržaška cesta 82
Ljubljana
1000
Slovenia
galerija@stern-group.si
Facebook Instagram

Jorge Miguel García

»Moja strast do avtomobilov in umetnosti, ki sta se obe začeli v otroštvu, me je prinesla dlje, kot sem sanjal. Kar se je začelo pred 25 leti kot zabava, se je preoblikovalo v način življenja. Užival sem v ustvarjanju vsakega mojega dela.«

Jorge Miguel García se je rodil v Buenos Airesu v Argentini leta 1951. Svojo poklicno kariero je začel že pri šestnajstih v rodnem mestu in delal za pomembna podjetja in agencije. Leta 1983 je začel sodelovati z Road & Track, Motor 16 v Španiji in Marlboro. Ta sodelovanja so mu omogočila, da je postal mednarodno priznan umetnik. Za Marlboro je slikal zgodovino F1, ki je na stalni razstavi v muzeju JM Fangio. Za delo z Road & Track je leta 1986 prejel tri priznanja in zlato nagrado v Los Angeles Society of Illustrators.

García še naprej sodeluje s športnimi sponzorji iz številnih držav in z velikim časopisom za argentinsko avtomobilsko zgodovino in zgodovino F1. Leta 1997 je razstavljal na Pebble Beach Concurs D'Elegance v Kaliforniji, v letih 1995, 1998 ter 2002 pa v dvorani Meadow Brook Hall Concurs D'Elegance v Michiganu, za kar je prejel dve nagradi odličnosti. Prav tako je osvojil drugo nagrado na Gran Prix Sportique v Londonu.

Njegova dela so na ogled v podjetniških in muzejskih zbirkah v Argentini, ZDA, Evropi, Urugvaju, Paragvaju, Portoriku…

Dela avtorja

Nazaj

Z odprtjem Galerije Štern, smo postavili Ljubljano ob bok najpomembnejšim evropskim mestom.

Beri več