Tržaška cesta 82
Ljubljana
1000
Slovenia
galerija@stern-group.si
Facebook Instagram

Edith Wahl

Edith Wahl , rojena v Spodnji Avstriji, je že 11 let poročena v Mühlackerju blizu Pforzheima. V svojem rodnem mestu Wachau v Kremsu je leta 1971 končala študij na Pedagoški akademiji. Nato je sledila pozivu do zvezne prestolnice Dunaja, kjer je delala od leta 1971 do leta 1983 kot učitelj umetnosti. Poleg tega je s študenti H. Sielecky in prof. Colnago poglobila umetniške prakse v nagovoru in portretu na Univerzi za uporabne umetnosti na Dunaju.

 

Sledile so številne naloge (še posebej portreti) in usmerjala ljudske srednješolske tečaje v slikarstvu akvarelov. Na svoji prvi samostojni razstavi "Streiflichter 1" leta 1992 je naredila preboj z 18 prodanimi slikami. Hkrati je bila naročena, da oblikuje 14 pokrovov in ilustracij knjig kitar, od katerih jih je izdal znani izdajatelj glasbe "Universal Edition" Dunaj / London.

 

Michael Korth je naročila za svojo knjigo "Kdo je za njim?" oblikovanje profilnih linij kot nasvetov za svojih 30 uglednih osebnosti s področja umetnosti, znanosti in literature. Knjigo je leta 1992 objavil Verlag Eichborn.

Dela avtorja

Nazaj

Z odprtjem Galerije Štern, smo postavili Ljubljano ob bok najpomembnejšim evropskim mestom.

Beri več